Dark Sunglasses i augusti

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Vem hoppas inte att det ska fortsätta så här, med värmebölja så att vi får bära solglasögon? För så tycks det va. När solen börjat skina så känns det som att det ska vara för evigt. Vi människor tycks ha svårt att tänka bortom det vi ser för stunden och våra känslor. Men allt behöver inte begripas. Solen skiner ändå.

Aftonbladets recensent tycks inte begripa det han borde däremot. Det folk fattade på festivalen i England för några veckor sedan, där Zacharias gjorde succé med sitt dansande till Chrissie Hynde. Det talades om “the talk of the day” och han blev jämförd med Iggy Pop. Zacharias har dansat sen han var fem år, har en gedigen dansarutbildning på tio år och har arbetat med många stora koreografer i Sverige och utomlands. Jag ser det som positivt att Aftonbladet skriver om honom som den galna pippin i Kalle Ankas julafton som syns överallt och gratulerar Zacharias till att nu bli känd som ett av de underligaste påhitten under festivalsommaren 2014.

Igår var jag på kulturhuset och såg “All that dance” och hörde orden om att “dans liksom andningen behöver inga skäl. Ingen frågar heller till vilken nytta eller vad är meningen. Dansen är svaret.” För den som vill uppleva något heligt och komiskt rekommenderar jag denna föreställning.

Det här är bara början för dansen är den den självklaraste glädjen till att finnas till. Dansa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *