West Side Story – rekommenderas varmt

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

När vi kommer ut från Göteborgsoperan denna kväll möts vi av polisen och två gäng som har varit i ett blodigt slagsmål. Musikalens verklighet fanns på andra sidan gatan. Kontrasterna från att ha varit på en underbar föreställning i detta enastående vackra operahus blir nästan skrämmande. Men just i det ögonblicket kan vi inte göra något åt det. Polisen har i alla fall tagit hand om det som är på ytan.

Det här med att göra något helhjärtat och att inte ursäkta sig för sin hängivenhet – precis som kompositören Bernstein var fullt ut – det stämmer verkligen på Zacharias. När han kommer till slutet av West Side Story får han oss alla att känna oss som nya människor. Det känslosamma uttrycket i både dans och skådespel förstärker dramatiken om hur viktigt det är att en människa blir sedd och tagen på allvar.
West Side Story berör på djupet. Från första akten tills ridån går ner.

När Zacharias var nio år spelade han Bertil i Nils Karlsson Pyssling på Maximteatern här i Stockholm. Levande och enkelt och inte som en konstlat inrepeterad teater. Han trodde verkligen på det han gjorde då. Tolv år senare ser jag samma glöd och passion. Min Zacharias lyser starkast när han står på scen.

Junior följer på helspänn med genom hela musikalen.

One thought on “West Side Story – rekommenderas varmt

 1. Jag ryser när jag läser detta! Helt underbart. Jag kan tänka mig vilken fantastisk känsla det måste vara för er allihop (inkl. Zacharias). Vad spännande och roligt att göra denna resa som ni gör!

  Hängivenhet och äkthet är bäst av allt. Det kan liknas med en vacker men stel person som “slås” med hästlängder av den mindre vackra, pga av den underbara personligheten och att han/hon vågar vara sig själv. Det syns även om man man är skådespelare och spelar en roll (antar jag).

  En osminkad sanning helt enkelt. Lika dant med en osminkad kvinna, hon är mycket vackrare än en som är sminkad! Tyvärr sminkar jag mig (lite i alla fall)…..hmmmm 🙂

  Min dotter har både dansat jazzdans och håller nu på med HipHop, och jag hoppas hon utvecklar sin artistiska ådra och kanske hamnar någonstans i närheten av de dina 🙂 (jag drömmer och drömmer…haha, vi får väl se vad hon känner för när hon blir äldre).

  Hon älskar i alla fall att sätta ihop små pjäser för familjen och att uppträda med de små verktyg som hon har…så jag ska försöka se till att “svara” upp mot hennes önskan.

  Lycka till med allt och med ditt jobbsökande! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *