Grattis alla mammor!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Igår fick Levi Gösta Svalbergs stipendium på premiären av Kungliga Svenska Balettskolans Jubileumsföreställning. Efteråt kom Gösta själv fram till Levi och sa att ”nu är du färdig för att flyga”. Nitton år gammal och kan redan börja erövra världen. Han kommer att få vara med om mycket roliga saker, det får man när man är bra på något.

Grattis alla mammor!

Vad händer om det nu blir som vi tänkt oss? Det hänger oftast inte på viljan utan på att tiden inte räcker till, men det är upp till var och en att hitta sina lösningar i vardagslivet. Mitt bästa tips är att fortsätta vara flexibla. Som ung är man det både i kropp och sinne. Fast inget är enkelt och jag instämmer i att alla dagar känns minsann inte så lätta.

Men just idag önskar jag alla mammor att de skall få känna sig lyckliga. Och har du inte kommit på eller glömt vad du vill och drömmer om så önskar jag att det skall komma till dig just nu. Livet måste upptäckas igen och igen.

Nu står flickor på trappan med en stor bukett syrener och varje gång blir jag lika lycklig. För några år sen skrev jag i min bok Mamager:

De små blombuketterna

Jag håller på att spricka av intryck, som ett blad eller knopp som vet att “den blomstertid nu kommer”. På köksbordet står vitsippor, tussilago, påskliljor, tulpaner, äppelblom, syren, gullviva och förgätmigej. Barnen plockar buketter nästan varje dag och jag blir barnsligt lycklig för denna blomsterkärlek. Jag känner barnens lycka i att ge. Detta är mitt hopp och min önskan, att de vill fortsätta med givandet i stort som smått. Så när de stormar in med sina blommor, välkomnar jag dem i min famn och säger hur fina både de och blommorna är.

“Så här skall ni fortsätta – den som ger han får.”

För visst är jag en mamma som präglar mina barn. Är inte alla det på ett eller annat sätt? Säger till om det som anses bra eller dåligt. Sen finns det också situationer som jag tycker är lite mitt emellan. Jag säger att vi omöjligt kan veta hur en enda människa upplever sin resa genom livet om vi inte lyssnar. Junior, fyra och ett halvt år, säger att nästa gång han går ut i trädgården skall han plocka öron i stället. Alpha åtta år skyndar sig att tillägga: “öron vissnar aldrig”. Jag skrattar ett klingande skratt. Jo tyvärr kan också öron vissna ibland, men jag skrattar ändå vidare för idag känns det inte så.
Just denna livsinsikt och dos av livskraft tillfaller mig gånger åtta.

/mamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *