Första ljuset brinner

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Det finns något vilsamt i att vakna först i ett stilla hus när alla andra fortfarande sover. Att tyst stiga upp, ta på sig sin morgonrock, för att krypa upp i fåtöljen och bara lyssna. Våra skolterminer verkar snurra fortare och fortare nu för tiden. Helt plötsligt är det December som står i hallen, vilket medför en explosion av allt som skall hända. Likt den första överraskningen när snön kommer. Men oj! Inte redan väl? Jo, nu är det adventsljusstakarnas och julstjärnornas tid. En massa arbete och det gäller att ha kraft att göra mysigt, när riktig julstämning skall fixas till. Klart är att det skall bli som det brukar. Tomtemor och tomtefar vet sin plats. Den stora vita julstjärnan i fönstret lyser redan så fint. Lika juligt doftar min utslagna vita hyacint. Köksklockan tickar tyst. Idag är det första ljuset som skall tändas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *