Tankar en söndagseftermiddag

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Egentligen har jag inte tid att sätta mig ner, men det är så många tankar som trycker på.

Två helger i rad har det varit ett frenetiskt letande efter slalompjäxor. När vi rensade ut i somras, så var det mycket som åkte till Erikshjälpen, men någonstans visste vi att vi hade ett par små pjäxor som nu skulle passa till Junior. Kollat på Intersport och på Blocket, men nej, det är allt billigare att ta det man har hemma. Jag var till och med och köpte tillbaka mina pjäxor för tjugofem spänn, som jag hade skänkt bort. Jag tyckte de kunnat ta minst det dubbla, men folk vill väl inte köpa gammalt. Allt skall vara nytt, nytt, nytt. Jag rekomenderar i alla fall ett besök på Erikshjälpen i Spånga. Billigare än Blocket och det finns massa fina bättre begagnade prylar (förutom datorgrejerna som är ett kapitel för sig). Man kan i alla fall konstatera att det är alldeles för mycket slit och släng för gemene man.

Att leta och organisera bland alla vintersportprylar är ändå ingenting mot när vi hade flera små knattar i backen som både skulle lära sig skidor och snowboard, samtidigt som man skulle ha koll på allt. En gång i Åre stod kungen och drottningen i liftkön precis bakom och iaktog vårt ekipage.  Drottningen sa till Tobbe att det var mycket intressant att se hur vi klarade av det. Jag kan säga att man lär sig att organisera, men det har aldrig varit semester för oss vuxna att ha varit på semester. Hur man klarar det beror vilken inställning man har när man går in i det. Det gäller att inte vara helt utarbetad innan semestern. Då är det bättre att inte vara så många dagar, eller så lång tid i backen. Både Tobbe och jag är uthålliga personer, vilket är ett plus. Men uthållighet är något som går att träna upp.

Igår hörde jag Tommy Körberg på Stjärnorna På Slottet berätta om sina år i London, där han på tre och ett halvt år hann med att träffa en ny kvinna, gifta sig, bygga hus och skilja sig, samtidigt som han körde musikalroller. Då tänkte jag att det är snarlikt med att ha 6 intensiva och hungriga barn i backen. Nej, det finns inga supermänniskor. Det största problemet som jag har är att vilja göra allting på för kort tid. Att vara en utforskare, en explorer, är kanske ett signum på vissa människotyper. Jag hade lyckan att träffa en bra man tidigt.

 I morse hörde jag Lisa Nilsson utrycka sin irritation över att Jesus hade sagt att han skulle göra Maria Magdalena till man. Lisa som ändå tycker att Jesus annars värdesatte människan lika mycket oavsett kön. Men jag undrar var Lisa Nilsson har fått det ifrån? Jag har då aldrig läst det i Bibeln eller ens hört någon säga det förr.  Det går spekulera i det mesta, men alla spekulationer verkar snarare relatera till sin egen tid och sina egna funderingar än utifrån den verklighet som de levde i då. Men sök inte bara på nätet, för där verkar folk skriva det mesta utan att veta. Hahahaha …….. Om man tar det för sant som folk säger över ett kaffebord, kan vad som helst vara sant. Samma sak gäller på forum och bloggar, som är nutidens kafferep.

Äh, jag bryr mig inte. Nu skall jag göra våfflor med blåbärssylt och grädde. Passar väl bra efter en skridskotur på Mälaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *