Budapest

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

  

Semester existerar nästan aldrig hos oss. Sen i midsommar, då vi ordnade med en stor fest för hemlösa med flera genom St:a Clara, har nya projekt och idéer avlöst varandra. Som att måla husets alla fönster, redigera film, musicera, fixa grillplats …

Nyss hemkomna från Budapest, där våra tjejer har varit och dansat balett i tre veckor, sitter jag nu i köket här hemma och reflekterar över den magiska staden. Det var första gången på tjugonio år som jag och Tobbe åkt någonstans utan barn. Vi hamnade på det lyxiga Buddha-Bar Hotel som jag köpte via Let’s Deal för ett kanonpris. Det var en tillfällighet som sammanföll med dansuppvisningen i Budapest. Slår man två flugor i en smäll så får man mer gjort.

Budapest överraskade oss med livsglädje och musik, mysiga caféer, vinklar och färg. Slottet ligger som en klenod och vi vandrar runt ungerska parlamentet. Stadsoperan och de Judiska kvarteren i det före detta gettot, där nazisterna lät 70 000 judar dö och dessutom deportera ytterligare 100 000. Mer än halva den judiska befolkningen på åtta månder i krigets slutskede. Det känns vemodigt att tänka på alla dessa människor. Men hoppfullt att Raoul Wallenberg, vår modiga svensk, lyckades rädda omkring 20 000 judar genom att utländska delegationer ägde skyddshus. Modiga människor gör skillnad. Tack käre Raoul!   

Från vårt fina femstjärniga hotell Buddah-Bar Hotel

 

 

 

 

 Har hunnit med lite filminspelning också för SvT

 

 

Zacharias live på Hotellbaren

och snart ska han till Storsjöyran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *