Påsklov och Svinalängorna på SVT

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Igår visades Svinalängorna på SVT. Eftersom det är en viktig film rekommenderar jag er som inte sett den att se den. Det är så tragiskt att det alltid är barnen som ska komma i kläm när vuxna har problem.  Det är en av anledningarna till att jag tycker vi ska sprida hopp till de människor vi möter. Vara positiva. Ibland syns det inte utanpå. Lenas berättelse i Svinalängorna får hjärtat att brista.

Innan filmen startade igår så påpekade Fredrik Sahlin i Filmklubben: ”Kolla gärna lite extra på Tehilla Blad. Hon håller hela filmen i sin sköra lilla uppenbarelse”. Word!

Det är snart fyra år sedan hon spelade in filmen och spelmässigt så känns Svinalängorna fortfarande angelägen. Jag tror den kommer att bli en klassiker.

Och lugn bara lugn. Tehilla fortsätter med sitt skådespeleri.

Fullt Påsklovshus

Den här veckan har vi haft påsklov och eftersom skolveckorna alltid är så intensiva, så är vila välbehövlig, men det kan också vara roligt. Jag är mycket för det här med att ha roligt. Igår var vi och såg ”Karlsson på taket” på Kungliga Operan. Den hade allt det som fångar uppmärksamheten för dem som fortfarande har barnasinnet kvar. Högsta betyg! Efteråt gick vi till Vapiano och hade en trevlig eftermiddag. Vi har också hunnit med att se både ”The Host” och ”Trollkarlen från Oz”, firat födelsedag och städat i trädgården eftersom vi skall sälja en del av våran tomt. Som vanligt är det en enda stor, härlig röra. <3

 

 

Påskakärringar

 

 

Påskägg

 

 

 

Påskafton

 

Supergod Laxcheescake

 

 

Påsklovsmys på verandan

Födelsedagsbrunch

 

 

Karlsson på Operan

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *