Skrytbarnkalas för skattepengar!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81
 
Idag körde jag Tehilla till flyget. Återigen dags för en inspelningsdag. Hemma igen väntar obäddade sängar och annat stök. Städar upp och plockar undan medan teven i köket står på. ”Efter tio” har satt igång något som de kalla för ”jobbakut” och jag får energi av att bara lyssna. Strax innan blir jag upprörd när Nyheterna rapporterar att folk hyr in barnkalasfixare för nio tusen spänn! Jag blir galen minst sagt och det alstrar energi vilket i och för sig är bra att ha, men jag tror väl knappast att Rutavdraget var tänkt till detta ändamål och de som säger att ett barnkalas inte är mer än barnpassning borde skämmas i mina ögon. Jag vet att det är så här det fungerar i samhället. Men jag har hela mitt liv levt annorlunda och det här att engagera sig i sitt barns unika går inte att köpas för pengar. Jag tappar luften av detta vuxenperspektiv. Barns kalas behöver inte kosta nära tio tusen och det går faktiskt att lära sig att måla både fjärilar, drakar och spindlar på sina barns ansikten utan experthjälp, som samhället subventionerar. Det här är då inte en solig sida av vårt land och absolut ingen samhällsnytta.

Idag är jag arg! Nu väntar kalkonmiddag för vänner och familj. Utan Rut-avdrag.

 • Äppelchutney – gott till Kalkon
 • 4-5 äpplen
  1 hackad röd lök
  Riven chilli och ingefära
  1 dl äppelcidervinäger
 • Kokas ca 10 minuter.
 • Nu i med 2 dl farinsocker. Sjud i ca 20 minuter.
 • Förvaras i kylen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *