Earth Hour 2012

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Igår firade vi Earth Hour med disco i köket och lite allmänt Blad-små-kaos. Det var i första hand de yngre barnen som bett mig om att göra något. ”Behöver vi inte alla något mysigt i kväll, mamma?” lät det.  Som den festfixare jag är så drog jag på lite i gasen. Dock inga märkvärdigheter och dyra inköp. Ljus hade vi redan massor av i skåpet. Medan vi fixade till fick alla andra se en film. När klockan började närma sig halv nio öppnade diskot. Entusiastiskt hade vi riggat med batteridriven musikanläggning och körde Roxette i fullt ös. Tanken slog mig att det skulle nog ha gått att sälja exklusiva biljetter till detta lilla köksevenemang. Dans och mat i hemmiljö. Det är väl sådant de gör i New York.

Själv tycker jag inte att den här typen av manifestationer är oviktiga, utan det är bara nyttigt att frigöra positiv energi och glädje så fort vi får tillfälle. På kvällen äter vi spagetti med köttfärssås, glass med nykokta hallon, popcorn och choklad. Sådant som vanligt folk har i kylskåpet. Kvällen avslutas med ett roligt spel i skenet av alla våra ljus i köket. Hög ljudnivå ja, men här finns det hörselkåpor.

Man kan förstås tänka att det inte gör någon skillnad en sådan här kväll för jorden, men jag är av den uppfattningen att alla ljusa manifestationer påminner oss om att vi skall vara rädda om världen. Jag tackar Jordemor för att vi tog oss tid och kunde skapa en magisk kväll att minnas.

 

PS. Kanske får vi sen se en miljöminister därför att en nioåring bara ville prata om jordens energiförsörjning. Kul och trevligt hade vi och med det kommer man långt.

2 thoughts on “Earth Hour 2012

 1. Åh som jag önskar ibland att min familj var lite mer som er. Eller kanske att tom få vara en del av eran härliga familj. Du har gjort ett fantastiskt jobb med dina barn 🙂 Du kan vara stolt! Allt gott! /lina

  1. Tack!

   Tillsammans blir vi en hel del. Och där är du också med förstås.

   Allt gott till dig med.

   /Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *