Du är speciell!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Titta dig i spegeln och känn efter om det tar emot att säga:

”Jag har något speciellt att komma med!”

Fortsätt att säga det dagligen tills det slutar att ta emot. När du upplever att det flyter på så kan du sluta. Vare sig du eller jag vill väl bli en uppblåst odräglig idiot. Det finns förstås inga garantier, för så fort du känner att du har något speciellt att komma med, så finns det andra som gärna säger till dig att du inte har det.

Min hemlighet är då att vara med och tänka på dem som vet vad det handlar om och är öppna nog att säga som det är utan Jante. Det är på det här viset vi mobiliserar den kraft och energi som förflyttas med ljusets hastighet.

Nu börjar det dra ihop sig till premiären av Svinalängorna. Nästa fredag visas den över hela Sverige och det är klart att det är spännande. Tehilla Blad är en av huvudrollsinnehavarna. Nu får vi se vilken respons hon kommer att få. Får hon den cred som hon är värd eller kommer det att bli som det ofta är när det gäller barn i svenska filmer. De betraktas mer som redskap och om de lyckas är det mest regissörens och teamets förtjänst.

När vi var på galapremiären för några veckor sedan höll Pernilla August ett jättefint tal efter filmen där hon speciellt uttryckte sin tacksamhet över Tehillas strålande insats. Nu är hon ingen kändis än, så det är klart att journalister och media brukar oftast vinkla utifrån redan kända personers prestation. Gårdagens intervju av Pernilla i Gokväll på SVT visar väl detta tydligt? ”Barnen” nämns som något allmänt medan Noomi nämns specifikt. Men att filmen kammar hem priser världen över hade inte hänt om inte även Tehilla hängivet öppnat sig själv och på ett professionellt sätt förstått vad rollen handlade om och gestaltat sin Leena. Svinalängornas smärta känns långt ner i tånageln och det hade den inte gjort om ”barnen” varit den svaga länken. Noomi Rapace OCH Tehilla Blad flätar samman bilden av Leena i varje filmruta genom hela filmen.

Men det har flera redan sett …

Kulturbloggen stringhyllan

Rockbloggen

Aftonbladet

Ystads Allehanda

TARA

The Hollywood Reporter

San Fransisco Examiner

m. fl.

… och fler lär det bli.

SvD gav högsta tänkbara betyg, en sexa.

Köp biljetter så fort du får chans!

7 thoughts on “Du är speciell!

 1. Jag skall i alla fall köpa mig en biljett så fort den kommer till våran stad.
  Vill så gärna se den !!

  Kan ni inte göra ett egen tv-pogram om er?
  Lägg gärna ut lite mer video bloggar det är så kul att se.

  Kram!!

 2. @Julia

  Men en 15-årig gymnast kan mycket väl räknas som elit och jämförs också med de vuxna gymnasterna. Man säger inte “barnet” när hon är med i en tävling.

 3. I gympa och simning, ja. Men där räknas ju 15-åringar som rutinerade och tävlar ofta mot tjejer i samma ålder.
  Det är inte samma sak som att jämföra barnskådisar med äldre proffs.

 4. @Julia igen
  Jag tycker du resonerar konstigt. Hur vet du om hur rutinerad den här 15-åriga tjejen är som skådis och på scen? Inte som Noomi Rapace förstås, men det har väl ingen nykomling inom något område? Att inte ge cred till en bra insats bara för att det är ett “barn” är hur fånigt som helst tycker jag.
  Så jag förstår att Mamager Nina reagerar på det och din reaktion på hennes inlägg visar ju att det behövs.

 5. Barnroller klarar de flesta normalbegåvade barn med intresse för skådespelari av.
  Att jämföra en barnskådis med ett riktigt proffs känns nästan oförskämt.

 6. Det där vär väl också oförskämt. Jag sa inte att man kan jämställa ett barn som gör sin första större roll med ett råproffs med tio års erfarenhet, men att nergradera en ung skådespelares insats till att kunna bli ersatt av vem som helst som en statist ungefär, det är oförskämt.

  Jag har inte sett Svinalängorna än, men det jag hört om Tehilla Blads insats så är den enastående. Men de filmer jag har sett där barn har bärande roller så har det jäkla stor betydelse för filmen hur duktig skådespelare barnet är. Ta “Hämden” till exempel. Hur hade den filmen sett ut med en tunn insats av de unga skådisarna?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *