Årets mamagala 2010

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Om det skulle komma ett brev till dig någon gång från Zap Events, så se till att tacka JA! Nu har vi varit på två superfester (nej, jag skrev inte suparfester) på samma helg, som de arrangerat. Härliga, positiva, öppna, proffsiga. Hurra för den typen av människor!

Det kändes pirrigt när vi stod i kön och skulle in på den här mama-kvällen på BERNS. Egentligen vet jag inte varför för det var helt onödigt. Här fanns glada förväntansfulla mammor. Tålmodiga var de också eftersom kön var bred och lång. Väl inne mötte vi en massa trevliga människor. Det märktes att många av dem hade följt Sveriges skönaste familjer. Vi hade jättekul med Maria och Per Sikström hela kvällen.

Minglet var superkul och alla gratisprodukter från Body-shop, Reztart, Swarzkopf GLISS, ecco, Gevalia m.fl var perfekt för en 8-barnsmamma som har fler än sig själv att tänka på. God mat och dryck, proffsig sminkning och en massa kändisar blev kvällens höjdpunkt.

Men själva prisutdelningen på Chinateatern var ganska trist och extremt ytlig. Annika Lantz kom igen!
Hon har nog sina ljusa stunder, men den här kvällen var hon mer fokuserad på sig själv än på sina gäster och de hon skulle dela ut priser till.

Jag är väl inte så trendig då, men det har väl inte med trendighet att göra om man vill ta föräldraskapet mer seriöst än man skämtsamt gör sken av? Mama har börjat bli alltför klämkäcka. Det enda priset som berörde gick till årets hjältemama Linda Carlberg, trebarnsmamma döende i Cancer.

Däremot försökte de att skapa lite eftertänksamhet med ett bildspel om Unicefs arbete, men när inramningen i övrigt andas tomhet, så hördes det inte, vilket är jättesynd. Det betyder förstås inte att det aldrig skall skämtas och vara kul på en sån här kväll, men med små enkla medel skulle det här kunna bli något som ger bestående intryck. Hur svårt kunde det vara att bjuda dit någon intressant förälder, familjerådgivare eller föredragshållare med en kort samtalsstund, så att det hade uppstått en dialog? Tyvärr var det mest en monolog av trams, men jag tror ändå att Annika Lantz är snäll och en bra mamma. Jag fattar faktiskt inte varför man mest skall prata om hur dålig och misslyckad man är som förälder hela tiden. MVG på jobbet men hemma räcker ett medelmåttigt G. 

Jag gillade däremot att se Markoolios bebis, Laila Bagge och Magdalena Graaf på modevisningen. Alla barnen var gulliga. Fattas bara annat.

… och så blev jag glad över den entusiastiska mamman som kom fram och frågade om vi kunde komma och uppträda på hennes fyrtioårsfest i januari. Det finns fans till min stora barnaskara.

Nya vänner från Sveriges skönaste familjer.

2 thoughts on “Årets mamagala 2010

  1. Hej!
    Jag vill bara säga att jag gillar dig och din familj jättemycket och är imponerad av allt ni gör 🙂 Det ska bli kul att kolla på Svinalängorna. Keep up the good work! Sluta aldrig vara er själva.
    Kram Lina i Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *