Chokladfestivalen

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

På min födelsedag den 10:e oktober var Alpha med i finalen av kladdkakeracet på chokladfestivalen på Nordiska museet i Stockholm. Det var en vinst i sig att få komma in hela familjen gratis på sidoingången, när folk fick stå i timmar i kö och betala 100 kronor för att gå på denna smarriga festival i choklad.

Det kan verka överambitiöst att komma med i den här typen av sammanhang. Många gånger när vi gör något är ju alla tillsammans. Det är snarare mitt mamagertänk som gör att jag slänger ut en krok för barnen lite då och då. Det är ingen konst för oss att ge full support och stöd. Det har blivit en vana. Men det är också viktigt att var och en får möjlighet att stå på sina egna ben och svara för sig själv, som i det här fallet, inför en jury.

Det var en jätterolig dag och vi var alla jätteglada för Alphas skull. Applåder och visslingar för Alphas tredjeplats i den jämnaste finalen som de någonsin har haft.

Varsågoda

Alphas kladdkaka:

Kladdkaka med rosa fluffgrädde

100 gr smör
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
2 ägg
½ – 1 tsk äkta vanilla
6 msk kakao
1 tsk rosenvatten
en nypa salt
1 liten kaffekopp blåbär, hallon och tranbär
 
Låt smöret stå ute och bli mjukt och blanda allt till en jämn smet.
 
Lägg smeten i en smord pajform
Grädda i 175° ca 20 minuter

Rosa vispgrädde:
2 dl vispgrädde
2 tsk rosenvatten
Några droppar röd hushållsfärg

Vispas! 

One thought on “Chokladfestivalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *