Juleljusen i Fridhem

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Inför onsdagens scener tindrar juleljusen i Fridhem. Barnens tindrande ögon är däremot släckta. Det enda som råder är spänd förväntan och inget annat än alkoholens demoner  bär vingar. Även torsdagens och fredagens scener befinner sig i stormens öga. Jag tittar in i lägenheten en stund och den tunga stämningen är märkbar. Min lilla Junior är en skitig utschasad liten kille. I pausen tar han igen sig och han spelar Råttfällan med alla vuxna som vill och som också behöver relaxa en stund. Junior är bra på Råttfällan och att koppla av, vilket är en tillgång när inspelningsdagar är intensiva och blir långa. Tehilla har förstås koll på sin lillebror då och då. Att spela själv utan syrran hade varit betydligt mer jobbigt. Det här är teamwork när det är som bäst.

Något som är väldigt bra med Junior är att han hela tiden ställer frågor om varför. Varför det ser ut som det gör, varför man skall gå med skitiga kalsonger eller varför Kimmo blir arg och ser konstig ut när han har druckit. Små pusselbitar som bygger upp karaktären. För just nu finns det en Sakari som bor här och som innerst inne kanske också längtar till en snäll tomte med paket.

Leena är Leena. Jag lovar att ni kommer att behöva näsdukar till den här filmen. Varningstext: ”Medtag snytnäsdukar!!”. Jag skulle vilja påstå att det här är de glömda barnens film. Jag bär på en grundmurad tro på att det vi gör för någon annan aldrig är förgäves. Det är min anledning till varför jag vet att våra liv också hänger ihop med andras. Att kunna vara en levande människa som ger av sin energi och som entusiasmerar, går tillslut inte att stoppa. Är det någonstans som det märks så är det här. Pernilla är en begåvad regissör. Och så är det med livet. När vi hjälper varandra händer det märkliga. Varsamt knuffas något inom oss fram till rätt plats. Det är så Pernilla är.

Alltså samarbetar både förmåga och insikt tillsammans och gör den här filminspelningen möjlig rent praktiskt.

/Nina

One thought on “Juleljusen i Fridhem

  1. Hej hej.

    Din man länkade till detta inlägget i min blogg. Kikade in här igår och kikade och måste säga att ni har fantastiska barn. Såg Svinalängorna härom kvällen…jissus som filmen berör. Och fantastiska insater utav era barn.

    Mvh Susan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *