Manliga författare som porträtterar kvinnor

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Med anledning av ett flitigt diskuterat blogginlägg, så kom jag att tänka på  en diskussion med två av mina döttrar häromkvällen om det finns manliga författare som skriver om kvinnor på ett bra sätt.

“Det går väl inte?”,  sa Alpha.

“Okej”, sa jag. “Ska vi kolla i din bokhylla?”

Och visst fanns det. Därifrån kan jag rekommendera två med kvinnliga huvudpersoner som är mycket bra skrivna:

  1. The Fault in Our Stars, av John Green om den cancersjuka Hazel. En ungdomsbok,  men mycket välskriven och bra och det märks verkligen inte att det är en manlig författare trots att huvudpersonen Hazel är i jag-form.
  2. Boktjuven, av Markus Zusak. Visserligen om en ung flicka, Liesel. Var länge sedan jag läste den,  men Alpha rekommenderar den varmt. Hon har läst den mååånga gånger.

2 thoughts on “Manliga författare som porträtterar kvinnor

    1. Ja, min man sa att när han läste The Fault in Our Stars, så var han tvungen att titta efter när han läst ett tag. “Nehe, det kan det inte va!” tänkte han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *