Andra luckan – Familjen Blads Adventskalender 2012

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Skrattar fortfarande efter musikalen ”Ingvar” som gick på SVT igår. Ni som inte redan sett den måste se den. Handlar om Ikea och Dan Ekborg spelar Ingvar Kamprad. Det var en suverän ensemble.

Första advent firar jag helst i Klara Kyrka med pompa, stämning och värme där alla kan vara med. Efteråt var det glöggmingel på kyrkbacken. Nu har det åter blivit dags att dra igång förberedelserna för julaftonsfirandet. Hur det än är får jag mest utfört när det är uppförsbacke… – ingen ska behöva känna sig ensam och utanför.

Stötte på en skådis och journalist idag och vi snackade en stund. Han fällde de där vanliga kommentarerna som nästan alltid dyker upp när jag pratar med någon jag inte känner:

          Men är du säker att alla barnen verkligen VILL hålla på med alla de där sakerna?

          Har du åtta barn? Nej det kan jag inte tro.

          Svar: JA JA JA!!! Sen körde jag på i högsta knyck.

          Att det ska vara så svårt att fatta att vi måste få vara som vi är och att mina barn har trivts i att få vara i en kreativ miljö. Vad de sedan gör av det som vuxna är upp till var och en. Det här livet med barnen har i alla fall hållit mig levande.

I morse åt vi nybakade lussebullar som Tehilla hade gjort. Och tomtegröt och tände första ljuset. Vi trodde att det skulle bli en stillsam adventsmorgon, men som ni alla säkert vet så blir det inte alltid som vi tänkt oss. Gasen tog slut mitt under grötkoket och en vattenledning sprack i köket. Det är väl tur att galoscherna sitter på nästan jämt. Remember!! En drake lyfter i motvind.

Hoppas ni alla har fått en adventskram idag?!

Om inte så kommer en här.

KRAAAAAAAM från mor i stugan

Vi saknar Levi som är i Toronto och dansar. Så på första advent får ni en hälsning från honom:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *