Svinalängorna till Hollywood!!?

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

ALLA tidningar (Aftonbladet, GP, Skånskan, DN m.fl.) skriver idag om att Svinalängorna är vald att representera Sverige vid uttagningen av de utländska filmer som skall tävla på Oscarsgalan 2012.

Man får ju inte skryta för mycket för det passar sig inte i gamla Svedala MEN det här är Tehillas film!!!!!! så i eftermiddag blir det besök på fik.

Dessutom, bättre hantverk på alla plan än i Svinalängorna är svårt att hitta. Bra val av juryn som inte bara såg till trendiga koncept och intressanta maktstrukturer. Den här filmen är som ett personligt brev till alla barn i världen som behöver veta att det går att överleva.OCH det gör MIG glad!!

Det bubblar av lycka och det osar hett om telefonledningarna.

Svenska Oscarsnominerade

14 svenska filmer har blivit nominerade till en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film. Fyra har vunnit. Här är hela listan:
+ “Jungfrukällan” (regi: Ingmar Bergman, 1960; vinnare)
+ “Såsom i en spegel” (Ingmar Bergman, 1961, vinnare)
+ “Kvarteret Korpen” (Bo Widerberg, 1964)
+ “Käre John” (Lars-Magnus Lindgren, 1965)
+ “Ådalen ’31” (Bo Widerberg, 1969)
+ “Utvandrarna” (Jan Troell, 1971)
+ “Nybyggarna” (Jan Troell, 1972)
+ “Ingenjör Andrées luftfärd” (Jan Troell, 1982)
+ “Fanny & Alexander” (Ingmar Bergman, 1983, vinnare)
+ “Pelle erövraren” (svensk/dansk, Bille August, 1988, vinnare)
+ “Oxen” (Sven Nykvist, 1991)
+ “Lust och fägring stor” (Bo Widerberg, 1995)
+ “Under solen” (Colin Nutley, 1999)
+ “Ondskan” (Mikael Håfström, 2003)
+ “Så som i himmelen” (Kay Pollak, 2004)

7 thoughts on “Svinalängorna till Hollywood!!?

 1. Hoppas verkligen det går bra för Svinalängorna, det är en jättebra och viktig film.

  Svar: Så kul att deras mamma hittade min blogg också. 😉 Japp, jag tycker verkligen att du har duktiga barn som spelar bra. Tyvärr kan jag inte säga att många andra svenska barnskådisar gör det idag. Det är inte som i AL-filmerna, Sune, Den vita stenen m.m. längre. Känns som det är mycket mer kändisars barn som spelar allting i Sthlms-trakten, inte direkt så som när man gjorde Bullerbyn när man valde efter kompetens och det slutade med 6 barnskådisar från hela landet. Tycker att alla barn borde få chansen med kultur för det är så viktigt, vart man än i landet bor och med vilken bakgrund man än har. Jag menar självklart inte att barn med “kändisbakgrund” inte heller har någon kompetens, utan det är väl olika från person till person men jag tycker att man borde prioritera de som är duktigaste och vill mest och inte de som har flest kontakter. Man borde upptäcka de som inte syns. 🙂 Hur som helst så spelar det ingen roll när det gäller Alpha och Tehilla för det är grymt duktiga tjejer. Dra mig baklänges och Häxan Surtant samt någon julkalender är de enda barnprogrammen jag riktigt följt och tyckt varit bra de senaste åren men sen är jag ju också 22 år. 😉

 2. Hej! Precis tittat på Svinalängorna och sökte runt lite om skådisarna och upptäckte dina barn, vilka talanger! Oj vilka känslor som vaknade till liv under filmen! Kommer fortsätta kika in här och uppdatera mig i framtiden! Har Tehilla blogg?

  /Hanna

  1. Tack så mycket. Det skall jag hälsa dem!
   Nej, Tehilla har inte tid över till att blogga just nu. Det skulle bara bli stress, men det kanske kommer i framtiden.
   /Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *