Svinalängorna slår i Norge

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Svinalängorna hade premiär i Norge på annandagen. “Skyggesiden” heter den där och recensenterna är överväldigade. Medelbetyget är högre än i Sverige eftersom den får toppbetyget 6 (de flesta använder tärning där) i hälften av recensionerna.

FILM-Magasinet:

“En gang i tiåret kommer det et drama som river teppet fullstendig ut under en. Et fullendt mesterverk som treffer med full kraft i både hjertet og solar plexus.”

Noomi får lysande kritik, men Tehilla överraskar norrmännen med sitt skådespel:

SMUG:

“Mest imponerende er Tehilla Blad, i flashbacks, som den unge Leena. Man har allerede sett henne gjøre en god jobb som den unge Lisbeth Salander, men med denne prestasjonen gjør hun det uomtvistelig klart at hun virkelig innehar eksepsjonelle kvaliteter. Vondt god film.”

Bergenpuls:

“Men aller sterkest er Tehilla Blads briljante tolkning av Leena som liten. Evnen til å gå inn og formidle hennes opplevelser, overlevelsesevne og styrke får det til å renne kaldt og varmt i meg.”

vg.net:

“Rapace-ekteparet har fått mye oppmerksomhet i forkant, men etter du har forlatt salen lover jeg deg at du aldri glemmer oppsynet på unge Tehilla Blad som spiller Leena som ung. En sensasjonell skuespillerprestasjon i en film som klarer å unngå å gå i de åpenbare sentimentalitets-fellene stoffet byr på.”

Dagbladet:

“Leena spilles av Tehilla Blad (f. 1995), allerede et kjent ansikt fra de tre Millenium-filmene, der hun er Lisbeth Salander som barn. I «Skyggesiden» er hun en uforglemmelig karakter som gir inntrykk av å bære både filmen og familiens framtid på sine spinkle skuldre.”

Dagavisen:

“Like imponerende er hennes alter ego som barn, gripende spilt av femtenåringen Tehilla Blad, som også portretterte en ung Lisbeth i «Millenium»-trilogiens tilbakeblikk. Så full pott på skuespillerfronten, i alle fall. «Skyggesiden» er ikke nødvendigvis en film det er lett å sette pris på: dette er en tyngende og temmelig deprimerende opplevelse uten noe vesentlig nytt å tilby – men den fråtser ikke i sin egen elendighet, og er knakende godt spilt.”

NETTAVISEN:

“Noomi Rapaces rolle som barn spilles forøvrig av Theilla Blad, den samme barneskuespilleren som spilte Lisbeth Salander som barn i «Jenta som lekte med ilden». De to speiler hverandre på ypperlig vis og det er som det går en rett linje fra Blads briljante spill som den unge og alltid strevende Leena til den avvisende kvinnen hun er blitt som voksen i Rapaces tolkning…..

Det er tydelig at filmens regissør er en person som har dyp forståelse for skuespill og rolleutvikling. Dermed driver Noomi Rapace som en trykkoker denne historien forover, sammen med den unge skuespilleren.”

VG:

Unge Tehilla Blad, Leena som barn, er en åpenbaring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *