Jantelag eller drömmare?

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Det är klart att man funderar på hur folk har upplevt programmet. Att visa ansiktet och kanske tappa det, som till exempel när jag skulle prata med prinsessan Christina. Egentligen hade Levi verkligen tryckt på att vi skulle göra det. Några veckor tidigare hade han pratat lite med Kronprinsessan Victoria efter en föreställning, men han kom inte för sig att fråga då och det grämde han sig lite för.

Nu får ju en del för sig att det var jag som pushade och ville detta. Att det dessutom är pinsamt och framfusigt att slänga sig på kändisar och kungligheter på detta viset, gör inte saken bättre i vissa ögon. Men tar man inte för sig i livet, så blir det inget. Saker ramlar inte över en. Man har ju faktiskt valmöjligheter och får använda det förstånd man har, men också den frimodighet som finns. Inget att skämmas  för och man måste våga. Vi har oftast vunnit på det, att våga.

Som väl är finns det andra bloggar att titta på när man vill bli uppmuntrad och inte nerdragen av de fåtal som utrycker att jag är pinsam. Tjugofyraåriga Veronica gjorde mig jätteglad med sitt blogginlägg och kommentaren från Anna i mitt förra inlägg gör att man gärna fortsätter att dela med sig. Ja, alla ni som har kommenterat här gör mig jätteglad. Tusen tack!

Om någon undrar så är mitt råd att gå på magkänslan. Den första innan “men inte kan man väl” träder in och stoppar. För det där är bara Jante som dyker upp. Prinsessor använder också sin magkänsla och på det viset uppstår kontakt som ibland leder vidare till något större.

Jag bjuder gärna på mig själv för det blir också rolig TV. Det är helt OK att sitta och undra “men inte skall hon..”. Det är nyttigt att reagera. Det kanske ger en tankeställare vad man själv har gjort med sina drömmar och hur man bedömer andra när de gör saker man själv inte vågar.

Det finns en del TV-proffs som verkligen får vara sig själva och gör saker som är “pinsamma” egentligen, men det anses helt OK. Sådana som Felix Herngren, Bob Hansson, Kristian Luuk med flera. Killar jag gillar. Kan inte komma på någon tjej just nu, utom när de är komiker förstås.

Jag har fått höra det hela livet. Redan som barn fanns det lärare och andra vuxna som ville trycka ner mig i skoskaften för att hindra mig att använda min personlighet och visa mina känslor. Men jag vägrar att anpassa mig till det accepterade mönstret. Jag är en glad Pippi Långstrump och en flygande Mary Poppins.

Lästips.
Läs gärna kapitlet om Jantelagen i min bok Mamager.

One thought on “Jantelag eller drömmare?

  1. det är tufft och modigt att våga vara sig själv och uttrycka sig i sverige där alla skall anses vara svensson familjer och passa in och inte sticka ut.
    jag tycker det är ballt att ni vågar vara med i teve för det är inte alla som vågar,det finns många som är som ni och många som är som min familj och många som är svenssons familjer men få vågar visa och vara med i teve och stå för vad dom är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *