Pressklipp om Tehilla i Beyond (Svinalängorna)

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/4/5/a/mamager.se/httpd.www/wp-content/plugins/wp-social-sharing/includes/class-public.php on line 81

Det står mycket fint om Tehilla efter premiären i Venedig. Speciellt i utländska media. Läs här..

The Hollywood Reporter:

“August and Lolita Ray have written fully developed characters in a few, seemingly effortless strokes, which the cast embody to perfection. It’s hard to say who turns in a stronger lead performance: Rapace or Tehilla Blad as the adolescent Leena. Blad has already played a young Rapace, in the Millennium trilogy, and here the 15-year-old actress carries the weight of the world her character has been given with unquestionable depth”

Examiner, San Francisco:

Pernilla August’s Beyond Hits Home Run at Venice

Swedish actor/director Pernilla August presented her film Beyond at International Critics Week at the 67th Venice Film Festival today, and received the longest and warmest standing ovation I’ve encountered at this festival….

… This is not an easy role for either the young or the older Leena and the authenticity of these two actors’ performances is astonishing. Such roles require precision, waiting, feeling, and even closing down and disassociating from reality. This is hard to do on film, but its done by these talented actors.”

Ystads allehanda:

“… den unga Tehilla Blad är briljant i sin rolltolkning av skolflickan Leena, hon som har stenkoll på allt och som inte litar på någon.”

Expressen:

“.. Tehilla Blad, 15, filmens färskaste stjärna får också en fråga. Men uppmärksamheten blir för stor. Hon vågar inte svara, och då går det ett rört sus genom publiken.

Hyllar sin kollega

Noomi Rapace rycker in och styr upp situationen genom att ta över mikrofonen. Hon hyllar sina unga kollega som faktiskt skymtar förbi även i “Millennium”.”

… och bloggvärlden hänger på

Anna Maria Bielak, polsk frilansjournalist:”Jag gillade flickan som spelade Noomi Rapaces karaktär som barn – Tehilla (Blad). Noomi var också väldigt bra.”

Expressens Miranda Sigander:

“Noomi Rapace är som vanligt fantastisk men jag vill också slå ett slag för barnen som är med i filmen. Tehilla Blad spelar den unga Leena på ett alldeles självklart sätt och familjen Blad, som framstår som en talangfabrik av Skarsgård-magnitud, representeras även av Junior Blad, som spelar Leenas bror Sakari och Alpha Blad som spelar vuxna Leenas dotter Marja. Selma Cuba spelar andra dottern Flisan. Superduktiga allihop.”

One thought on “Pressklipp om Tehilla i Beyond (Svinalängorna)

  1. hej Nina! va kul att läsa din blogg! jag blir så glad för er skull.. det är klart livet är upp och ner å stressigt ibland men det ordnar sig alltid! håller tummarna för massa mer succé med filmen. kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *